Nieuwe eigenaars geven eigen toets aan De Proeverij in Geel

U bent hier

Wijnbar De Proeverij in de Stationsstraat in Geel heeft nieuwe eigenaars. Voortaan zullen Nele Creemers en Hans Claesen de zaak uitbaten. Zij namen de vennootschap over van Bart Bleyaert die sinds 2015 de eigenaar was. Het concept blijft behouden, weliswaar met eigen accenten. "We hebben een beperkte wijnkaart, met unieke wijntjes per glas, die regelmatig wordt aangepast. Zo kan je regelmatig wat nieuws ontdekken", legt Nele uit. "We proeven en selecteren elke wijn zelf, zodat we zeker zijn van een divers aanbod van kwalitatieve wijnen. We bieden ook tapas, een kaasplank en nachoschotel aan."

Fan van het eerste uur

Nele en Hans waren al een tijdje vaste klant in De Proeverij én fan van het concept. "Toen Bart een overnemer zocht, hebben we niet lang getwijfeld", vertelt Nele. "Ikzelf heb 16 jaar als jobstudent en flexi in de horeca gewerkt en Hans is al sinds jaar en dag ondernemer in de marketingsector. De ideale combinatie om een project zoals dit verder te zetten". Beiden behouden ze wel hun dagelijkse job, waardoor de proeverij enkel van donderdag tot zondag geopend is. 

1.000 wijnen uit de hele wereld

Op de kaart vind je wijnen van over de hele wereld. "Frankrijk, Italië en Spanje mogen niet ontbreken, maar ook uit Zuid-Afrika, Roemenië, Oostenrijk en zelfs Moldavië vind je wijnen in ons aanbod", legt Nele uit. "Ook enkele wijnen die we zelf gingen proeven bij wijngaarden in Kreta staan op de kaart en vallen alvast in de smaak."

Al is de kaart enigszins beperkt in omvang, met 8 witte, 8 rode en 3 roséwijnen, in onze wijnkelder bevinden zich zo'n 1.000 flessen. "We hebben van Bart een mooie collectie kunnen overnemen," legt Nele uit. "Hiervan zullen stelselmatig een 8-tal suggestiewijnen tegelijk gepresenteerd worden, om per fles te degusteren. Ook hier zitten heel wat verrassende pareltjes tussen".

Naast wijnen kan je er ook verschillende streekbieren proeven zoals de Geelse Zeunt, Vliet en Vals Paterke. Maar ook het assortiment van Ter Dolen wordt geschonken, als knipoog naar de Limburgse roots van Nele. Wie niet-alcoholische dranken prefereert kan er terecht voor mocktails en vers geoogst appelsap van een boomgaard in Geel-Stelen.

Feest- en vergaderzaal in oude ciderstokerij

De Proeverij is gevestigd op een bijzondere locatie in het centrum van Geel. Achteraan bevindt zich een oud gebouw, waarin ooit een ciderstokerij gevestigd was. "Hier zijn 2 authentieke zalen ondergebracht, die gebruikt kunnen worden voor proeverijen, vergaderingen, feesten en workshops," legt Nele uit. "Tussenin ligt ons zomerterras, een binnenkoer met druivelaar en rozenstruik die uitgeeft op zowel de wijnbar als de zalen. Je waant je meteen in het zuiden van Frankrijk!"

De Proeverij is open van donderdag tot zaterdag vanaf 17u. Tijdens de zomermaanden kan je er ook op zondag terecht van 14u tot 20u. Meer info: www.deproeverij.be