Rock en metalcafé Skulls krijgt nieuwe uitbater

U bent hier

Skulls, het gezellig café voor rock- en metalliefhebbers op de Geelse Markt, werd in oktober overgenomen. Deze alternatieve bar wordt voortaan uitgebaat door Nicky Van de Vel en haar partner Walter Dhaenens.

Overname Skulls

Nicky en Walter waren al jaren vaste klanten bij Skulls. “We komen er al sinds de opening en kunnen ook goed opschieten met de vorige uitbaters. Toen we te weten kwamen dat het café overgenomen kon worden hoefden we enkel maar naar elkaar te kijken om te weten dat we dit wilden doen”, vertelt Nicky. Vervolgens draaide het koppel 6 maanden met de vorige uitbaters mee om zo de kneepjes van het vak te leren.

“We vertoeven graag in Geel en hopen met Skulls meer volk naar het centrum te lokken. Daarom proberen we zo veel mogelijk reclame te maken en regelmatig ook een optreden te organiseren.”

In de laatste week van september hebben Nicky en Walter het café gerenoveerd. Er werd ook een opvallend decoratiestuk toegevoegd – een roze doodskist. “We willen zowel qua decoratie als qua drank in het thema blijven en zijn continu op zoek naar nieuwe dingen om mee uit te blinken. Een van onze uniekste bieren is Tête de Mort, dat wordt in een skull glas gedronken, maar we hebben in de zomer ook een skull cocktail! We proberen vindingrijk te zijn met de drank en zullen de kaart zeker nog verder uitbreiden.”

Iedereen is welkom

Het is misschien een rock- en metalcafé, maar Nicky wil duidelijk maken dat iedereen welkom is bij Skulls. “De deur staat wagenwijd open en we stellen de stijl van de muziek af aan het volk dat in het café zit. De muziekstijlen die we spelen zijn heel gevarieerd – van old school rock, die voor iedereen toegankelijk is – tot zwaardere metal. Onze klanten mogen ook zelf nummers aanvragen, zo ontdekken we zelf ook wat nieuws.”

Steun een goed doel

Wil je een goed doel steunen? Dan kan dat bij Skulls. Er staat steeds een spaarpot aan de kassa waarin je geld kan doneren aan een goed doel. Ook wordt er voor elke Red Bull die verkocht wordt € 1 gedoneerd aan het goede doel.

Ben je ook benieuwd naar dit alternatieve café? Ga dan zeker eens een Tête de Mort proeven bij Skulls.

Openingsuren:
Maandag: Gesloten
Dinsdag:  Gesloten
Woensdag: 16u - 2u
Donderdag: 16u - 2u
Vrijdag: 14u - 3u
Zaterdag: 10u - 3u
Zondag:  14u - 2u

Skulls:
Markt 73, Geel
Facebook: https://nl-nl.facebook.com/Skulls.Geel/