Pop-up restaurant Al Sabroso opent haar deuren in het Roosendaelhof

U bent hier

Op donderdag 10 november opende restaurant Al Sabroso haar deuren in de pas vernieuwde bistro van het Roosendaelhof. De pop-up zal er tot en met 17 december verschillende viergangendiners serveren. Zaakvoerder Jan Caers is alvast heel enthousiast: “De naam Al Sabroso komt van een Spaanse verbastering. Deze betekent 'op het lekkere leven' en dat is wat we willen brengen – lekkere smaken, lekkere gerechten en lekkere menu's.”

Al Sabroso: een pop-up resto on tour

Het idee om een pop-up restaurant te starten ontstond tijdens de corona crisis toen het werk in Jans eventbureau Sesam Events stilviel. “We zijn toen creatief gaan nadenken over wat we konden doen om toch inkomsten te blijven genereren”, vertelt hij. “Van daaruit is het idee ontstaan om een pop-up restaurant uit de grond te stampen”. Jan en zijn team hebben vervolgens, in de zomer van 2020, pop-up Al Sabroso voor het eerst geopend in Westerlo, wat een groot succes bleek te zijn.

Inmiddels staat de derde editie van de pop-up voor de deur. “Toen de tweede editie ook goed verliep, ontsproot het idee om Al Sabroso een aantal keren per jaar op een nieuwe locatie te openen – een pop-up resto on tour dus!” Al Sabroso is momenteel vooral actief in de regio van de Kempen, maar Jan wil in de toekomst uitbreiden naar de rest van Vlaanderen.

Een van de vaste gezichten die je bij Al Sabroso vindt, is Thomas van Rooy, de voormalige sommelier van toprestaurant Het Komfoor in Heultje. “Thomas en ik zullen de mensen in dezelfde tenue ontvangen, we twijfelen alleen nog tussen een das en een strikje”, lacht Jan.

Smaakvol menu

Al Sabroso wil mensen, aan de hand van het viergangendiner, culinair laten genieten. “De sfeer is  steeds stijlvol en we bieden heerlijke wijnen en gerechten aan. Voor deze editie hebben we twee verschillende diners – wild en vegetarisch. Het concept hangt telkens af van de locatie van de pop-up en het seizoen, maar voor ons is het vooral belangrijk om altijd naar kwaliteit te streven. We willen een goede service en topkwaliteit bieden aan onze klanten.”

Wil je heerlijk gaan dineren bij Al Sabroso – dan reserveer je best vooraf. Dat kan door een e-mail te sturen naar reservatie@alsabroso.be. Het restaurant is elke donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond open.

Openingsuren:
Maandag: Gesloten
Dinsdag:  Gesloten
Woensdag:  Gesloten
Donderdag: Vanaf 18u
Vrijdag: Vanaf 18u
Zaterdag: Vanaf 18u
Zondag:  Gesloten

B&B Het Roosendaelhof:
Stationsstraat 50, Geel
Email: reservatie@alsabroso.be
Website: https://www.alsabroso.be/
Facebook: https://www.facebook.com/alsabrosopopup/
Instagram: https://www.instagram.com/al_sabroso/