Geelse handelaars blijven niet bij de pakken zitten

U bent hier

Afhaalmaaltijden en ruimere openingsuren als alternatief voor coronasluiting

De maatregelen in de strijd tegen het coronavirus  hebben ook een impact op de Geelse centrumhandelaars. Het geplande opendeurweekend op 28 en 29 maart zal daarom niet plaatsvinden. Daarnaast zullen de horecazaken gesloten zijn van zaterdag 14 maart tot en met vrijdag 3 april. Ook de meeste winkels zullen in het weekend gesloten zijn, met uitzondering van voedingswinkels en apotheken.

Dat het coronavirus en de genomen maatregelen een grote impact hebben, staat buiten kijf. De Geelse handelaars hebben begrip voor de maatregelen, maar staan voor een grote uitdaging. De weekendsluiting van de winkels, en vooral de volledige sluiting van horecazaken gedurende 3 weken heeft een enorme impact.

Maar heel wat ondernemers blijven niet bij de pakken zitten en onderzoeken de mogelijkheid om alsnog hun producten en diensten te kunnen blijven leveren. Zo starten sommige restaurants afhaalmogelijkheid of levering aan huis. Enkele winkels passen de openingsuren in de week aan zodat je er later terecht kan. De volgende dagen zullen er zeker nog initiatieven opgestart worden.

Wat kan je zelf doen om onze handelaars te steunen?

  • Je favoriete winkel op zaterdag bezoeken kan niet, maar tijdens de week ben je er van harte welkom!
  • Bestel eens een afhaalmaaltijd bij een Geels restaurant
  • Volg de sociale media van Geel Centrum en de Geelse handelaars om op de hoogte te blijven van de verschillende initiatieven.