Brasserie Flore in een nieuw jasje

U bent hier

Brasserie Flore is al jarenlang een gevestigde waarde op de markt van Geel. Uitbater Cederic Mertens - die het restaurant overnam van zijn vader - vond dat het tijd was om de brasserie in een nieuw jasje te steken. Het interieur was toe aan een update om een restaurantbeleving te creëren.

Volledig vernieuwde bar

Als je de brasserie binnenkomt, merk je meteen dat de bar volledig vernieuwd is. Twee grote koperen biervaten springen meteen in het oog. Cederic serveert zijn pintjes voortaan vanuit citernes, wat voor een betere en zachtere biersmaak zorgt.
Achter de bar worden alle cocktails en mocktails vers en à la minute gemaakt. Elke twee à drie maanden wordt de cocktailkaart aangepast, maar de klassiekers blijven steeds op de kaart staan.

Niet alleen de bar heeft een volledige make-over gekregen, ook het terras met veranda is volledig vernieuwd. De nieuwe veranda geeft je in de winter het gevoel dat je buiten zit, maar dan in een aangename temperatuur. De veranda kan ook helemaal opengezet worden, zo kan er makkelijk omgeschakeld worden naar een zomer- of winterterras.

Eigen import van kwaliteitswijnen

Cederic ging - samen met enkele andere wijnliefhebbers - zelf van start met het importeren van wijnen. Omdat hij ze zo rechtstreeks kan afnemen van de producenten, kan hij betere wijnen voor een goedkopere prijs aanbieden. De wijnen worden persoonlijk uitgezocht en komen vooral uit Frankrijk, Argentinië en Spanje.

Menukaart: back to basics

Op de vernieuwde menukaart staat prijs/kwaliteit centraal, in combinatie met toegankelijke gerechten. De keuken pikt in op nieuwe trends en de koks werken bij voorkeur met seizoensproducten van de beste kwaliteit.
Elke weekdag kan je bij de Flore ook terecht voor een dagmenu met klassiekers aan een democratische prijs van 13 euro. Zo kan je er op donderdag steak met friet eten, elke vrijdag staat er een visgerecht op het menu.
Ook ontbijten kan nog steeds bij brasserie Flore, elke dag vanaf 8u30. Elke derde zondag van de maand kan je aanschuiven aan het ontbijtbuffet.

Feesten, recepties, vergaderingen

Op de eerste verdieping bevindt zich de vernieuwde verbruikszaal voor feesten, recepties en vergaderingen. Er is plaats voor 75 personen zittend of 160 personen rechtstaand.

 

Meer info:

Brasserie Flore
Markt 52, 2440 Geel
http://www.brasserieflore.be/
https://www.facebook.com/BrasserieFlore/